artwinelogonoborder

• Kunst & Wijn • Exclusiviteit • Gelimiteerde edities • Partnersships

Word lid of schrijf u vrijblijvend in! Mail ons op: contact@artwine.nl

0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

AW # edities

Art ● Wine nodigt iedere maand een kunstenaar uit met wie we samen een kunstwerk selecteren. Van dit werk wordt in een beperkte oplage een speciaal etiket ontworpen voor onze Via Domitia wijnen. De eerste editie is het werk Clear Sky van Nuria Maria.

Onze wijnen hebben we op basis van exclusiviteit en een scherpe kwaliteitprijsverhouding geselecteerd. U kunt via een vrijblijvende voorinschrijving intekenen op deze bijzondere Art ● Wine wijnen. Mocht u het originele werk willen kopen, dan kan dat natuurlijk ook!

Nuria Maria, Clear Sky, acrylic on cotton, 100 x 120 cm, € 4.500, 2020

'The clear sky seems so blue at first then, while I’m staring at it the depth starts playing with my mind and shows up there so many colours drifting by like micro bubbles between my eyes and the deep blue sky.'

Nuria Maria (1990) Limburg, NL

Nuria Maria is opgegroeid in een echte kunstenaarsfamilie en is inmiddels 5e generatie kunstenaar. In haar ouderlijke huis was overal kunst te zien zowel binnen als buiten. De gesprekken thuis gingen tot de laat over kunst bij voorkeur in één van de ateliers van haar ouders. Tijdens haar zomervakanties in Italië was Nuria eerder te vinden in oude kerkjes of musea dan in het zwembad of aan het strand. Het wakkerde haar interesse voor kunst alleen nog meer aan. Kunst was al op zeer jonge leeftijd van haar maar ook voor haar zus een belangrijk onderdeel van het leven.

Na de middelbare school ging Nuria naar de Universiteit van Amsterdam om Culturele Wetenschappen te studeren. Het avontuur duurde slechts 1 maand. Na nog een studie, dit keer Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, besloot ze dat het niet haar richting was. Om de gedachtes op te frissen ging ze naar Florence Italië om een taalcursus van twee maanden te volgen. In Italië werd ze weer omringd door veel schilderijen, kerken, fresco’s en standbeelden. Ze voelde  zich als een vis in het water en besloot om kunst te gaan studeren

In 2012 begon ze aan de kunstacademie in Maastricht. In eerste instantie om te schilderen. Maar ze kwam steeds meer uit bij videokunst. Met haar eigen muziek gecombineerd met artistieke videobeelden vond ze een nieuwe manier om zichzelf uit te drukken.

Het weer en de seizoenen zijn een inspiratiebron en onderwerp voor haar video's. Zij studeerde in 2015 af met een video-installatie over het liefdesverhaal tussen de zomer en de herfst. Twee maanden later echter was ze weer aan het schilderen. Aanvankelijk waren de schilderijen figuratieve, filmscène-achtige scenario's. Langzaam aan werden de onderwerpen steeds abstracter. Het weer is nog steeds een belangrijk onderwerp voor haar schilderijen - ze probeert de sfeer van een bepaald moment, een dag in het seizoen, een herinnering of een bepaald soort licht vast te leggen.

De kleuren dragen de sfeer. Interactie tussen de onderwerpen creëren de situatie. Ze trekken, duwen, drijven, vallen of worden uit het schilderij geblazen. Een weerspiegeling van de natuurwetten. Of vanuit een meer persoonlijk oogpunt staat het voor de interactie tussen mensen, of de gemoedstoestand waarin je zelf bent.

Tegenwoordig woont Nuria weer op de plek waar ze vandaan komt in de buurt van de stad Maastricht. Wonen op het platteland geeft haar goede energie. Op deze plek kan je het seizoen ruiken, de bladeren horen waaien in de wind en het licht is altijd prachtig.

Heeft u interesse in het kunstwerk? Vul het contactformulier in

Deze 3 heerlijke Via Domitia wijnen met het gelimiteerde kunst etiket 'Clear Sky' van Nuria Maria zijn beschikbaar in de kleuren Wit, Rood & Rosé. U kunt ze per doos van 6 flessen bestellen per soort, maar ook gecombineerd als mix aan u de keuze.

Gratis Fine Arts Magazine

Bovendien mogen wij van onze partner TABLEAU ter introductie bij uw eerste wijnbestelling het prachtige Fine Arts magazine voor een half jaar GRATIS aanbieden (normale prijs € 27,50). 

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over deze kunstwijnen? Klik dan op de volgende link:    

Bestellen