artwinelogonoborder

• Kunst & Wijn • Exclusiviteit • Gelimiteerde edities • Partnersships

Word lid of schrijf u vrijblijvend in! Mail ons op: contact@artwine.nl

0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

Via Domitia 'Cuvée ROUGE' 2019 
AOP Coteaux du Languedoc

Deze schaarse, exclusieve rode wijn, is een echte “wanna-have”, een heerlijke wijn die wij nu gelimiteerd en tijdelijk ook beschikbaar stellen met het allereerste Art & Wine kunst etiket van Nuria Maria -Clear Sky-

Deze onweerstaanbare 'unwooded' Via Domitia is voornamelijk gemaakt van de typische Languedoc & Rhône druivensoorten SYRAH (60%) en GRENACHE (40%). Waarvan alleen de aller-rijpste en -gezondste druiven voor worden geselecteerd om vervolgens gevinifieerd te worden in een thermo gereguleerde roestvrij stalen tank (INOX), om zodoende al de absolute versheid en de overheerlijke fruit smaken van deze Syrah & Grenache druiven te behouden.
Bestel direct

Proefimpressie: Diep, donker rood van kleur. In de eerste aanzet komt direct een bouquet met vol rijp geurend rood fruit je tegemoet, heerlijk! De aanzet is elegant en satijn zacht met wederom volop rood fruit. Een heerlijke sappige, ongecompliceerde wijn, met warmte, ingetogen kracht en een verfijnde Provençaalse kruidigheid. De wijn is perfect in balans, heeft filmend zachte tannine, heerlijke rijpe fruit tonen en heeft een elegante afdronk. De wijn is nu perfect om direct al te drinken en zal zich komende jaren nog verder ontwikkelen op fles. Heerlijk als aperitief, voor bij de BBQ of de borrel, maar is ook een prima begeleider van verschillende pasta’s, groente en vegetarische gerechten, wit en rood vleessoorten en stevige vissoorten, zoals tonijn. Uiteraard ook heerlijk bij verschillende belegen en oudere kazen. Houdbaar tot ongeveer 2025.