artwinelogonoborder

• Kunst & Wijn • Exclusiviteit • Gelimiteerde edities • Partnersships

Word lid of schrijf u vrijblijvend in! Mail ons op: contact@artwine.nl

0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (ISO 26000)

Het wijnproductie bedrijf van Bruno Le Breton werd in juni 2015 als eerste Frans familie wijnbedrijf MVO gecertificeerd met de ISO 2600 en in 2019 ontvingen ze de hoogste MVO level 4 vaststelling, een voorbeeld functie dus! Dit alles heeft te maken met het maatschappelijk verantwoord en sociaal duurzaam ondernemen door het wijnproductie bedrijf van Bruno en zijn team,  t.b.v. het behoud van de natuur en het menselijk welzijn voor toekomstige generaties!

Sinds 2003 worden de wijngaarden bewerkt met liefde voor de natuur en respect voor het milieu volgens de richtlijnen van ecologische wijnbouw, zoals: Behoud van het ecologisch evenwicht; Bescherming van natuurlijke hulpbronnen; Behoud van biodiversiteit; Klimaat en het behoud van de natuur voor toekomstige generaties.

De ecologische wijnbouw sector bevordert actief de regeneratie van organisch bodemmateriaal. Synthetische stikstofhoudende meststoffen zijn niet toegestaan, door toepassing van organische mest wordt in plaats daarvan de bodemvruchtbaarheid ondersteund. Door de toepassing van gerichte biodiversiteit in de wijngaard van planten- en diersoorten proberen wij een natuurlijk ecologisch evenwicht te creëren, zodat ziekten en ongedierte op een natuurlijke manier worden bevochten. Een verdere voorwaarde voor een ecologisch duurzame gewasbescherming zijn hygiëne en de voortdurende controle van de wijnstokken. Bij mogelijke aantasting door ziekten en/of ongedierte, worden alleen exclusieve producten gebruikt die door 'Ampelos' specifiek worden geadviseerd en die uitgebreid getest zijn op milieuvriendelijkheid.

Voorafgaand aan de MVO certificering (ISO 26000), werd deze ecologische werkwijze en inzet al eerder  bekroond met het prestigieuze certificaat 'Exploitation de Haute Valeur Environnementale niveau 3'! Een zeer zeldzame en waardevolle onderscheiding, die Bruno en zijn team als eerste wijnproducent uit de regio ontving. 
Direct wijn bestellen!