artwinelogonoborder

• Kunst & Wijn • Exclusiviteit • Gelimiteerde edities • Partnersships

Word lid of schrijf u vrijblijvend in! Mail ons op: contact@artwine.nl

0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

Bruno Le Breton & Damien Michel zijn twee zeer gepassioneerde en ervaren wijnmakers. Samen staan zij garant voor uitzonderlijk mooie wijnen tegen betaalbare prijzen, de optimale kwaliteits-/prijsverhouding!

Bruno Le Breton  komt oorspronkelijk uit de ‘Pays de la Loire’ en is een wijnmaker met een echte ‘travelingspirit’. Op zijn 25e jaar vertrok hij al naar Montpellier waar hij verliefd werd op het daar zo typische ruige Zuid-Franse ‘Garrique’ landschap. Naast de reeds aanwezige inheemse druivenstokken, zoals Syrah, Grenache en Cinsault, plantte hij daar ook stokken zoals de Cabernet-Sauvignon en de Merlot, typische Bordeaux-klonen, die volgens hem perfect in het micro-klimaat van zijn Deux Soleils wijngaarden zouden gedijen en voor een unieke Zuid-Franse smaaksensatie zouden zorgen.

Daar was zijn wijlen wijnconsultant en vriend Patrick Léon ook van overtuigd. Vanaf 2008 kwam deze “Eminence Grise” en Grand Cru wijnmaker van onder meer Château Lascombes & Mouton-Rothschild uit de Bordeaux aan boord om Bruno’s dynamische wijn team te adviseren en ondersteunen en zijn wijnen nog verder te optimaliseren en te verfijnen tot het hoogst mogelijk en haalbare kwaliteitsniveau. 

Damien Michel  groeide op aan de voet van de Cevennes en heeft veel wijn-maak ervaring opgedaan in beide hemisferen van onze planeet, zoals in Chili, Australië en Zuid-Afrika. Damien begon zijn carrière als jonge wijnmaker bij het befaamde Château Mouton-Rothschild in Pauillac, een van de vijf Premier Grand Cru Classé uit Bordeaux. Daar werkte hij samen met de legendarische technisch directeur Patrick Léon, die zelf ook faam maakte in California met Robert Mondavi waar ze samen Opus One creëerde en Almaviva in Chili met Concha Y Toro en de top Rosé’s van Château d’Esclans in de Provence.
Direct wijn bestellen