artwinelogonoborder

• Kunst & Wijn • Exclusiviteit • Gelimiteerde edities • Partnersships

Word lid of schrijf u vrijblijvend in! Mail ons op: contact@artwine.nl

0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

De magische 'DEUX SOLEILS' wijngaarden

De creatie van deze wijngaarden vind haar oorsprong rond het midden van de jaren zestig. Grote, zware machines werden ingezet op het praktisch onbebouwbare land vol met rotsen en wilde struikgewassen om te vormen tot een vruchtbaar landbouw gebied. Deze grote maalmachines kraakte keer op keer de vele grote kalkhoudende gesteenten tot kleine, bewerkbare stukken kalksteen, zodat men uiteindelijk in staat was om een wijngaard in te richten.

De Deux Soleils wijngaarden zijn gesitueerd op maagdelijke gronden, die niet eerder zijn gebruikt voor enige vorm van wijn- of andersoortige landbouw, vandaar ook haar grote potentieel. De wijngaarden zijn gesitueerd in de hogere delen van de heuvels en zijn daardoor de gehele dag optimaal gepositioneerd aan de blootstelling van de zon.

Als de avond valt stralen de kalkstenen, die bezaaid liggen door de wijngaard, hun warmte weer af die ze de gehele dag hebben opgenomen. Vandaar dat men dit magische fenomeen ook het rijpen tussen twee zonnen noemt. De warmte van de kalkstenen zorgen voor zachte nachten en staat de wijngaarden toe om te rusten en in absoluut evenwicht te komen met de omringende vegetatie. De fijnste aroma`s, geuren en de smaken worden zodoende optimaal bewaard. Deze typische Mediteraanse, zwoele aroma`s in de Deux Soleils wijnen, zijn dan ook het resultaat van de samensmelting van de ‘Garrique’ en de wijngaarden.

Wijnliefhebbers herkennen het mysterieuze, kruidige karakter en het zonnige, exotische in deze heerlijke wijnen, het is een prefect huwelijk tussen de zonnige, zwoele Mediteraanse aroma’s en het typische grillige Garrique landschap. De rijke minerale bodem en de meer dan 300 dagen zon, in combinatie met de rotsachtige wijngaard en zijn geografische ligging, beschermd de wijngaard tegen het droge zomerweer en het onweer van de maand augustus. Een geruststellende garantie voor een uiteindelijke perfecte rijping en oogst van de volop aangeplante Cabernet en Merlot druivensoorten.
Een magisch fenomeen, de druiven rijpen tussen twee zonnen!
Direct wijn bestellen!